Vepřová krkovice a la Hana Hegerová
Potřebujeme:
2kg vepřové krkovice
6 stroužků česneku
6 cibulí nakrájených na kolečka
400g anglické slaniny nakrájené na silnější plátky
1 černé pivo (nebo světlé s trochou koly)
sůl, pepř
Krkovici nakrájíme na plátky, zhruba 1.5 cm, můžeme a nemusíme naklepat, nasolíme a napepříme. Do pekáče naskládáme těsně vedle sebe polovinu plátků krkovice, hustě je poklademe plátky slaniny a na ně plátky cibule a plátky česneku. Na cibuli naskládáme další vrstvu krkovice, slaniny, cibule a česneku. Trochu utlačíme, zalijeme půl litrem černého piva, přikryjeme alobalem a při 240°C pečeme 1a½ hod. Poté alobal propícháme a ½ hodiny ještě pečeme. Alobal odstraníme a necháme ještě pár minut dopéct aby se nám slanina nahoře krásně ošlehla... Dobrou chuť.
Náhledy fotografií ze složky Vepřová krkovice ala Hana Hegerová